Cadde Antikk-0539 8233106

Antika Eşya'larınızı Nakit Alıyoruz

Antika Gramofon Alınır

Antika Gramofon Alanlar

Antika Gramofon Alan Yerler

Antika Gramofon Alanlar - Antika Mobilya - Antika Eşya - El Dokuma Halılar - Eski Kitaplar ve Eski Gümüş'lerinizi Alıyoruz.

Her tür Antika eşyalarınızı gerçek değerinden bulunduğunuz yerden nakit ödeme ile alıyoruz.

Antika Eşya larınızın resimlerini bize whatsapp yolu ile bize göndererek fiyat alabilirsiniz.

Arayın bulunduğunuz yere gelip nakit ödeme yaparak alalım. Antika Gramofon Alan Yerler

Antika Gramofon Alanlar

Gramofon Nedir

İlk patenti 8 Kasım 1887 tarihinde Alman bilim insanı Emile Berliner tarafından alındığında bulunduğu dönem için büyük bir gelişme olarak görülmüştür. Günümüzde kullanılan pikapların atası niteliğindeki gramofon'lar oldukça ilkel bir teknoloji ile çalışmaktaydı bir kurma kolu çevirilerek mekanizma içerisindeki yayı gerdikten sonra serbest bırakıldığında ise plakların konulduğu tabla döndürülerek üzerine konulan plak gramofon iğnesi aracılığı ile okunarak ses haline getiriliyordu.
Gramofon'lar iki parçadan oluşur mekanizmanın durduğu alt kutu ve sesin dış dünyaya gönderildiği konik hoparlör kısmı.

Ana Sayfa
Antika Gramofon Alanlar

Gramofon Alanlar

Gramofon'la ile Fonograf'lar her ne kadar birbirine benzesede yapısal açıdan ikisi arasında büyük farklar bulunur. Gramafonlar plak üzerine kayıt edilmiş işaretleri sese dönüştürürken fonograflar bir metal silindir üzerine kayıt edilmiş sesi okur. Fonograf 1877 yılında Edison tarafından icat edilmiştir. Gramofon'lar fonografın geliştirilmiş şeklidir.
Fonografı Gramofon'lardan ayıran en büyük fark ise fonograf'ların ses kayıt edilmiş silindirleri çalması dışında dış ortamdaki sesleride kayıt edebilmesi özelliğidir.
Bu gün kullanılan gelişmiş ses kayıt sistemlerinin atası fonograf adı verilen bu cihazdır.

Ana Sayfa
Antika Gramofon Alanlar

Orjinal Gramofon Nasıl Anlaşılır

Gramofon alırken kaliteli bir ses elde etmek için dikkat etmeniz gereken gramofon'ların en önemli ve hassas kısmı olan baş yada kafa denilen iğnenin takılı olduğu küre şeklindeki parçasıdır.
Gramofonun bu parçasına parmağınızla küçük bir fiske vurduğunuzda hafif bir tın sesi verirler Tın sesi ne kadar yüksek olursa gramafon'un ses gücü ile kafa kısmının o denli kaliteli ve pürüzsüz ses vereceği anlamına gelir.
Bütün yeni üretilen gramafon'ların kafa kısımları orijinaldir. Ancak gramafonlar konusunda yeterli bilgisi olmayan kişilerin sahte bir gramafon ile orjinali arasındaki farkı anlaması son derece zordur.

Ana Sayfa
Antika Gramofon Alanlar

Gramafon Nasıl Kullanılır

Gramafon'ları kullanmak çok basittir eğer evinize bir tane alıp hem dekorasyon amaçlı hemde dinlemek istiyorsanız çekinmeden alabilirsiniz. Ancak alırken dikkat etmeniz gereken bir kaç unsur olacaktır ilk üretilen gramofonlarda sadece taş plak diye tabir edilen plaklar kullanılır ve bu plaklar 78 devirliktir sadece bu plakları çalan gramofonlar olduğu gibi 33'lük ve 45'lik olan plak tiplerinide çalabilen gramofon tipleride vardır.
Taş plaklar gramofon'ların icat edilmesi ile birlikte üretilen ilk plak türüdür ve üretiminde kullanılan ebonit ham maddesinden dolayı son derece kırılgan ağır ve kalındırlar bu plak türünün kullanılması oldukça zordur.

Ana Sayfa

Antika Gramafon Alanlar

Salon Tipi Gramofonlar : Bu tipteki gramofonlar diğerlerinden daha büyük oldukları için evlerin salonlarında yer alırlardı

Taşınabilir Gramofonlar : Adından da anlaşılacağı gibi mobil tipteki gramofonlar

Mini Gramofonlar : Boyut olarak diğerlerinden daha ufak tipteki gramofonlar.

Antika Eşya Alanlar

Antika Alan Yerler 0539 823 31 06