Cadde Antikk-0539 8233106

Antika Eşya'larınızı Nakit Alıyoruz

Antika Hat Yazı'larınız Alınır

Antika Hat Yazı Alanlar

Antika Hat Yazı Alan Yerler

Antika Hat Yazı Alanlar - Antika Mobilya - Antika Eşya - El Dokuma Halılar - Eski Kitaplar ve Eski Gümüş'lerinizi Alıyoruz.

Her tür Antika eşyalarınızı gerçek değerinden bulunduğunuz yerden nakit ödeme ile alıyoruz.

Antika Eşya larınızın resimlerini bize whatsapp yolu ile bize göndererek fiyat alabilirsiniz.

Arayın bulunduğunuz yere gelip nakit ödeme yaparak alalım. Antika Hat Yazı Alan Yerler

Hat Yazı Alanlar

Hattat
Macit Ayral

Ünlü Türk hat sanatçısı Macit Ayral, Türk hat sanatının tanınmış isimlerindendir. Şehremaneti Zıbhiye(Mezbaha) İdaresi Müdürü Zühdî Bey’in oğlu olarak 11 Nisan 1891 tarihinde İstanbul Beylerbeyi’nde doğdu. Tam ismi Hüseyin Macid'dir. İlk tahsîlini Beylerbeyi’ndeki Mekteb-i Hamidi’de tamamladıktan sonra Üsküdar İ’dadîsi’ne girdiyse de, son sınıfta yaşadığı sağlık sorunları ayrılmak zorunda kaldı. 1908'de imtihanla Evkaf Nezareti Hey‘et-i T eftişiyye Kalemi’ne girdi. İstanbul Polis Müdüriyeti Sicil Mümeyyizi iken Devlet-i Osmaniye’nin lağvı üzerine Bab-ı Alî Caddesi’nde bir yazıevi açtı.
Türk hat sanatının burada da tesisleşmesine önayak olan verimli bir çalışma devresinin ardından 1959'da Türkiye’ye döndü. Nezaketi ve kibarlığı ile tanınan, her daim şık giyimi ile dikkati çeken Macid Bey, bundan sonraki zamanını yazı yazmak ve eski eserleri incelemekle geçirdi. 19 Mart 1961 tarihinde bir kalp krizi sonucu vefat ederek, Karacaahmet Mezarlığı’na defnedildi.

Ana Sayfa
Hat Yazı Alanlar

Hattat
Mahmut Celalettin Efendi

Mahmut Celalettin Efendi, Osmanlı İmparatorluğu'nun son dönemlerinde yaşamış önemli bir hattattır. 1862 yılında İstanbul'da doğmuş ve 1938 yılında vefat etmiştir. Celalettin Efendi, hat sanatına büyük bir tutkuyla bağlıydı ve bu alanda önemli bir yetenek sergilemiştir.
Hattatlık geleneği, Celalettin Efendi'nin ailesinde önemli bir yer tutuyordu. Hâfız Osman Efendi'nin torunu olması, onun hat sanatına olan ilgisini ve yeteneğini geliştirmesinde etkili olmuştur. Divani tarzıyla özellikle uzmanlaşmış olan Mahmut Celalettin Efendi, hat sanatındaki zarafeti ve inceliği ustalıkla sergilemiştir.
Eserleri, döneminde büyük ilgi görmüş ve Osmanlı hat sanatının zengin mirasına önemli bir katkı sağlamıştır. Özellikle Divani yazı tarzındaki çalışmaları hat sanatının estetik ve teknik açıdan önemli örnekleri arasında yer alır.
Celalettin Efendi'nin hat sanatındaki eserleri, günümüzde hat sanatı koleksiyonu yapanlar ve araştırmacılar tarafından hala saygı duyulmaktadır..

Ana Sayfa
Hat Yazı Alanlar

Hattat
Nuri Korman

1868 senesinde İstanbul'da doğdu. Babası Taşköprü Kazasında Kozluca Karyesi halkından Zaim oğlu Ali Ağa'dır. Abbas Ağa Sıbyan Mektebi'ni ve Beşiktaş Rüşdiyesi'ni bitirdi. Sinan Paşa Camiindeki medresede Afyonkarahisarlı Müderris Ahmed İlhami Efendi'den ilim tahsil etti. Bir süre adliye kaleminde çalıştı. Babasının vefâtı üzerine görevinden ayrılarak babasından kalan işleri tesviye etmek üzere memleketine gitti ve 2 yıl orada kaldı.
Zeki Dede'den talik, Rüşdiye'deki hocası Süleyman Efendi'den sülüs ve nesih, Süleyman Efendi'nin hocası Alaeddin Bey'den (1883'den itibaren) ve Nevşehirli Hacı Osman Efendi'den (1882'den itibaren) aklâm-ı sitte meşk etti. 1888-1906 arasında Muhsinzade Abdullah Bey'e haftada iki defa gitmek suretiyle icazet aldı. Hocası kendisini pek beğenir ve "Benim namımı yaşatacak olan O'dur" dermiş.
1893-1894 arasında Matbaa-i Âmire serhattatlığında bulundu. Hat yarattığı sanatındaki eserleri günümüzde hat sanatı koleksiyoncuları tarafından ilgi görmektedir.

Ana Sayfa
Hat Yazı Alanlar

Hattat
Sami Efendi

Hattat Sami Efendi, Osmanlı İmparatorluğu'nun son dönemlerinde yaşamış olan önemli bir hattattır. 19. yüzyılın sonlarına ve 20. yüzyılın başlarına denk gelen bir dönemde, Osmanlı hat sanatının önemli temsilcilerinden biri olarak bilinir.
Sami Efendi, özellikle Nesih ve Sülüs yazı stillerinde ustalık kazanmıştır. Hat sanatındaki yeteneği ve çalışmalarıyla tanınmış, eserleriyle Osmanlı hat geleneğine önemli katkılarda bulunmuştur.
Birçok öğrenci yetiştirmiş ve onlara hat sanatını öğretmiştir. Eserleri günümüzde hala hat sanatı koleksiyoncuları ve sevenleri arasında büyük bir değere sahiptir.
Sami Efendi'nin hat sanatına katkıları ve eserleri, Osmanlı hat sanatının gelişimine önemli bir etki yapmış ve onun eserleri hat sanatının zengin mirasında özel bir yere sahip olmuştur.
Hattat Sami Efendi hat eserleri günümüzde de hat yazı konusunda araştırma yapanlar ve hat yazı kolleksiyoncuları tarafından ilgi görmektedir.

Ana Sayfa

Antika Hat Yazı Alanlar

Antika Hat Yazı Alım ve Satışı Antika Hat Yazı'larınızı yerinizden alıyoruz

Antika Hat Yazı Alan Yerler Her türlü Antika Hat Yazı alıyoruz

Antika Hat Yazı'larınız değerinde nakit Alınır.

Antika Hat Yazı Alanlar

Antika Hat Yazı Alan Yerler 0539 823 31 06